Nytt och bra, redan idag!



Har du provat på något nytt och bra på sistone? Några år sedan var jag på en föreläsning där föreläsaren pratade om att man ska prova på något nytt och bra varje dag. Och då menade hon saker som inte behöver vara stora eller märkvärdiga. Bara det är något man inte har gjort förut. Ett exempel från vardagen: Om du alltid brukar ta på dig den högra strumpan först på morgonen...varför inte vara lite "wild and crazy" och ta på den vänstra först nästa gång? Hur känns det? Ett annat exempel ur träningssynpunkt: Du kanske alltid tränar samma passtyp, samma veckodag(ar) och samma tid på dygnet eller kör alltid samma övningar i gymmet. Det kanske är dags att prova på någon ny träningsform?


Jag har en utmaning till er alla. Under veckan ska alla prova på ett gruppträningspass, en bollsport eller t.ex. en övning i gymmet som ni aldrig har provat på förut. Vi människor är ju vanedjur. Om vi gör samma saker hela tiden gör vi dem efter ett tag utan att reflektera så mycket mer över dem. Till slut blir det en vana, man kör samma race hela tiden. I vissa sammanhang kan det vara bra med rutiner. Det är t.ex. bra att man har som en vana att träna, att överhuvudtaget ta sig till träningsanläggningen och att träningen blir av men när det gäller innehållet kan man göra underverk med lite variation. För att få variation i sin träning, för att utvecklas, öka motivationen och eventuellt hitta nya träningsformer som man trivs med gäller det att prova på nya. Du kommer att märka att livet blir mycket roligare och mer spännande då. Det kanske öppnas en helt ny värld? Sedan kan det vara så att just den träningsformen inte var något just för dig men då har du iaf provat och kan ha en uppfattning om den. Ofta har man redan sina favoritpass och -övningar som man absolut inte behöver sluta med. Det ena utesluter inte det andra. Som du säkert vet så har vi mycket att välja på här på Campushallen. Alla borde hitta något.

Vågar du anta utmaningen? Våga prova något nytt redan idag!


Ikväll (18/3) blir det mycket nytt och bra. Nya releaser på samtliga Les Mills pass (BODYPUMP®, BODYJAM® och BODYCOMBAT®) i C-salen. Nya koreografier, ny musik och nya moves.

See you there!


Skriven på en solig marsdag 2009

/Anna Tanttinen

Kommentarer
Postat av: Coyntha

Tack Anna för att jag fick lån din kappa igår när vi sprang ute när brandlarmet startade. Det var jättesnällt! ;)

Vi kunde träna ändå och vi körde 40 min Bodypump :)

2009-03-21 @ 13:30:08
URL: http://www.coyntha.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0