CST - Flowfit

Hello !
Nu får ni en liten blogg från en riktigt glad kille , om ni läste mitt förra inlägg om Coach Sonnon så har jag glädjen att berätta att jag fick mitt certifikat som CST instruktör.

Så det betyder att nytt träningstänk kommer finnas och jag fler strängar på min lyra...jätteroligt !!!

Jag har nämnt förut om flowfit och tänkte dra lite snabbt  - hej då !! ( D-vligt roligt va ?? )

Flowfit betyder att man jobbar med sin egen kropp i alla olika rörelsebanor i en serie på 6 övningar (finns från nivå 1-4 )
Man blir stark uthållig och rörlig, det krävs en del av utövaren.

upp och ner
sida till sida
fram och bak
runt
liggande till resande
rullande

en ganska stor skillnad på nivåerna men man kan lägga till en svårare övning allt eftersom tills man känner sig säker och starkare.

För att prova detta kolla in på mina KB pass eller boka direkt med mig, jag lovar en skön träning och effektiv på bara 15 min.

Jag utlovar också riktigt sköna hardcorepass till hösten om ni törs...........

See you in kettlehell
" Mr kettlebell with license to clubbell"

NNU TrainingCamp

Hejhopp! Nu har jag och några av Campushallens instruktörer landat hemma i Sverige och Linköping efter en veckas tränings- och fortbildningsresa i Turkiet. Olika NNU anläggningar* i samarbete med SAIF (Sveriges Akademiska Idrottsförbund) och Aerobic Weekends ordnade en fortbildningsresa till Turkiet och Club Alibey den 25/4-2/5 2009. En vecka fylld med inspiration, intryck, möten, kunskap, glädje och massor med träning. B la yoga vid stranden under den klarblåa himmelen, massvis med cyclepass, afro i kvällssolen, teknikträning för gympa, informativa föreläsningar och alla gemensamma pass för hela gänget (vi var ca 160 personer) på kvällarna.


Jag tror att jag pratar för oss alla när jag säger att vi kommer att minnas den här resan länge. Det är så nyttigt att få se hur andra liknande anläggningar har det, hur de tänker och jobbar. Samtidigt som vi får dela med oss och berätta hur vi gör. Och att få möta alla dessa glada, träningssugna, likasinnade instruktörer som bara sprudlar energi, det är mycket värt. Våra instruktörer fick säkert massor med nya idéer och olika sätt att tänka. Jag blir så glad och varm om hjärtat när jag tänker på alla härliga miner jag såg där. Så om ni nu undrar varför vissa av oss har hittat på "konstiga" och "annorlunda" saker på passen så vet ni svaret. Vi har blivit inspirerade och lärt oss ett och annat nytt inom träning och hälsa. Vi vill så gärna dela allt detta med er.

Vi ses på träningsgolvet!



* NNU står för Nordic Network for University Sports. Anläggningar som var med på den här resan: Campushallen, IKSU Umeå, Gerdahallen Lund, Fysiken Göteborg, KTH-hallen Stockholm, Stil Luleå, ÖUIF Örebro, Helsingfors Finland och Sio Oslo.

Skriven på en molning majdag 2009.

/Anna Tanttinen


CST - Scott Sonnon

Hej Vänner !
Ska bara medd att det kommer finnas nytt träningsvärk på CH genom att jag i helgen gått en Låååång kurs hos Coach Sonnon som är en av världens bästa coacher.
Kan ju säga som så att det varit mkt lärorikt och i och med den kunskap jag nu lagt in under helgen betyder en hel del för framtida träningspass.
CST handlar till stor del om rörlighet och funktion...tro det eller ej men jag har gjort en hel del yoga poser :-), sure det kanske inte va helt graciöst  men men :-)
Olika former av träning med kroppen och en hel del Clubbellssövningar som inte finns att få tag i förutom på  Sonnons utbildningar - jätteroligt !

Jag är duktigt trött efter att ha kört flowfit under en dag och Cb under en annan och lägg då till att det varit tester på de olika som man ska klara av....puhh men skam den som ger sig !

Så mina träningsvänner....se fram emot en underbar höst ( för jag ska ha lite semester i sommar ) i träningens tecken ??

See you in kettlehell
Matte

RSS 2.0