Nytt nytt

Tja !

Läste precis om att den ryska militären hade en hörna som hette courage corner som då givetvis innebar KETTLEBELLS !!!!! - precis en sådan har vi nu på Campus, vi är inte helt fel ute och deras militär samt polis är det starkaste som finns....det betyder att vi kommer bli det starkaste gymmet i sverige :-)- visst är jag en katig f-n men det bjuder jag på !
Angående det nya på gymmet ( underground / KB ) så har det exploderat en del och det blir mer och mer intresse så jag måste börja jobba för mer utrymme på CH, ta det lugnt gymmare det drabbar inte gymmet förutom de få kvadrat jag har tagit nu :-) ( FÅ kvadrat )
Sen skulle jag vilja ge oss alla en läxa, vi har idag sånt som kallas för lyxproblem - ta en funderare hur stort problemet är och granska er själva..jag har i dagsläget kamrater som har Riktiga problem ( vill inte gå in på vad och vem pga av respekt för dessa människor ) samt en kollega på ett säkerhetsjobb jag kör ibland, har avlidet efter en tids sjukdom, så spelas inte rätt musik i gymmet , what the fuck !!
Jaja det var lite seriöst nu och tillbaka till den mer puckade Matte igen :-)
I veckan har jag ångat på med träningen och missade bara KB, allt har gått som planerat och jag har kört precis samma som förra veckan fast en del förbättringar...idag tog vi löparspåret inomhus på ett löpband och det gick vägen....ganska tråkigt att stå och titta på samma sak och man kommer inte en meter framåt....sprang idag 7 km i sträck och öka hastigheten en del samt tog 1,5 km till i slutet så jag skenade 9 km på 55 min...inte illa för en gammal trött raggare :-)
Ha det gott
See ya in kettlehell...in a sandbag !

springa är bra.....



Hejsan !!

jaha då var det dags igen med en liten uppdatering av träningsfrekvensen på herr Ritzen.......

Idag söndag tog coachen ut mig i milspåret igen och det börjar ge lite resultat...inte på så sätt att jag springer ifrån honom men springer ifrån mig själv i alla fall

Jag lunka på i 4 km och sen gick 1 km, lunka på igen ca 2,5 km och gick 3-400 m för att sen köra sista 1,7 km...tiden va bättre och jag orka springa längre sträckor med mindre vila...nöjd - klart som f-n jag är..

pressa hela rundan på timmen blankt och det är 8 min bättre än sist...som ni märker på tider och antal km så är inte jag den löpare man sätter i OS truppen men en glad amatör som vill förbättra sitt flås

tyvärr har inte fötterna anpassat sig för dessa långa sträckor så riktigt stora elaka blåsor har man fått, köpt speciella "springstrumpor" nu så får vi se i framtiden

ha det gott och så kör vi hårt i veckan igen..
lev väl träna smart - see ya in kettlehell...in a sandbag !!!

UG rules....

det är klart jag skriver detta som uppfann denna form på CH :-), det börjar rulla på nu ordentligt tycker jag och det är många glada och trötta ansikten efter passen...superroligt.
Min kumpan Stefan har kommit in i instruktörsrollen på ett mkt bra sätt...vi ångar på - Välkomna !!
Sen har jag också mina små dårar på Kettlebellspassen som kör så det ryker ur öronen.....även där har jag fått en hel del positiv respons om passen och instruktörerna...jag är såå stolt över er !!!
Välkomna att testa de "nya" instruktörerna - ni lär få roligt och skönt för er att slippa en gammal gubbe som mig :-)
Ang gymvärdar / gyminstruktörer så har jag bara positivt även här...intrycket jag fått från kunder är positivt att det finns folk i gymmet med jämna mellanrum...för att fråga och som håller reda på grejerna...supernice...jag ser så mkt fram emot hösten och att få jobba mkt med er....både kunder och mina söta instruktörer...
sen då till den bistra delen...min träning :-)  jaja det är ett d-vla tjat men det har blivet min grej nu att plåga er med detta......
Måndag - TOW
60 kg
80 kg
90 kg
100 kg
110 kg
105 kg
Uppvärmning Mace ca 30 reps H/V
Tisdag - Kettlebell
Swing 32 kg * 2 - 3 set * 8 reps
Clean /jerk  2 set...24 kg - 4 , 32 kg - 3 , 40 kg - 2 och sen tillbaka ner
snatch  32 kg 3 set * 4 reps H/V
Armböj m vrid 3 set * 5 reps H/V 8 kg KB
Brutalbänk 17 - 12 reps
Onsdag - Clubbell
TBF - 22.42 min på 20 Lb
100 swipes , 100 mills H/V , 50 hammer H/V
Torsdag - Sandsäck
Squat ensida - 5 reps
Clean/press - 5 reps
shovel ( sida till sida ) 5 reps H/V
Detta kördes i en serie under ca 15 min, hann med 6 resor
Fredag - Mace & BB
360 5 kg mace 100 reps H/V
Helikoptern m armböj 5 H/V + 5 böj * 3 set
Bulgarian abs / torchpress ca 45 st - för stefan höll mig igång och lät mig aldrig sluta :-) ( 17 kg )
Sen var jag nöjd och veckan har satt sina spår i denna gamla kroppen...
Ha det gott allihop så hörs vi snart igen !
See ya in kettlehell...in a sandbag !

run Matte run....

Hejsan vänner !
The bloggmaster is back :-) !!
Vill börja med att säga att den nya formen av träning börjar arta sig och det finns allt en del intresserade av Underground...jätteroligt och träningen är grymt effektiv, sen vill jag ge en stor eloge till mina instruktörer som gör ett kanonjobb på fältet - Snyggt jobbat !!!!!!
Har även haft lite tider för min Kettlebell challenge som bara en har vågat att prova ( han torska då men jag tror han kommer igen, det var ett mkt bra försök ).....kom igen nu ...finns en del som säger att KB inte är riktig träning varför har ingen provat då ??!?! Visst Mattis är lite dryg igen men det har jag råd att vara.....:-)
i´m a bad mother f****r...hahahah
Min egen träning då som har varit följetången ( det där låter som ett verktyg ?? ) i sommar
Jag har haft 2 pass med min nya Macebell 5 kg och kört 360 100 reps h/V - kanonroligt och hyggligt effektiv ?!?
kört ett pass med sandsäck med 3 övningar och få reps men högt tempo - superträning, sanden är ju "levande" och på så sätt gör allt lite svårare att hantera
som ni märker har jag igen struktur just för tillfället och jag har kört andra övningar också men det är för att jag haft en elak magbaskilusk och sen ny utbildning och jag vill fördjupa mig på detta....återkommer med mer onödig information vad det lider....
OBS - för fasen höll på att glömma en sak. idag söndag så ånga jag på i löpspåret 7.4 km ( dock inte löpning hela tiden men i alla fal 3.2 km - gick 1 km -löp 2 km - gick 1 km och sen löp 2 km och gick ca 1 km
om ni kommer ihåg min första runda med den nya gpsén där jag ade en medelhastighet på 246 km /h...jag lyckades inte riktigt nå upp till den nivån idag :-) ( tror jag har fått den bättre synkad nu )
over and out
See ya in a sandbag :-)

Sandbag training

Hej !

Jo denna helg som var nu så åkte jag till Motala för att träffa Mr sandbag - Josh Henkins, en mkt sympatisk och otroligt duktig föreläsare samt Coach, helgen bestod av sandsäcksträning och hur fördelarna med detta är.....Jag kommer ha säckträning i personlig variant vad det lider och sen får vi hur se det artar sig....men det är ett måste att prova om man gillar att träna.

Kördes även en hel del med gummiband och jungle gym ( som våran redcord) samt Macebell, ang mace har jag ett par st som man kan få prova och där snackar vi effektivitet - Rörlighet och styrka

Skulle kunna prata ihjäl er om dessa former av träning

Kommer ta underground och den vanliga träningen till helt andra höjder :-)

Matte - numer L.I.F.T certifierad

See ya in a sandbag :-)

Ang min egen träning så körde jag med 10 lb mace en övning  360 med 100 reps H och 100 reps V...i love it !!!!!!


King of bloggs ??

Hejsan !
Som så många gr förr måste jag be om ursäkt för att jag är en dålig bloggare, men tycker samtidigt att det är bra att man har ett liv och inte bara sitter framför datorn....eller ??
Den nya organisationen och de nya grejer som uppkommit på jobbet tar mkt tid och visst är det roligt att det händer grejer...Denna vecka får jag även tillbaka den snubbe som ska hjälpa mig med Undergroundpassen - Välkommen tillbaka !
Kommer inte skriva så mkt om min träning idag pga av att den legat på is tack vare kroppen är helt utsliten och skolan har börjat för kidzen och .. och ....och
Kan ju bara nämna att man gjort en del i alla fall, det går åt rätt håll !!!!
Hoppas ni alla har märkt att det är nya pass i gymmet och att det finns gymvärdar på plats en hel del nu, fråga dessa om tips eller varför inte lite pass när ni maxar, de är där för att hjälpa er och kolla till att allt sköts i gymmet så som att redskap / vikter hamnar rätt när man använt dessa ?
...sure ett lite pekfinger från min sida men det behövs ibland...orkar man ta fram orkar man ta tillbaka ...eller hur ??
Hoppsan nu håller jag på att bränna käket så jag drar nu men återkommer förhoppningsvis inom kort
Jag har lite mer spännande att berätta ....see ya in kettlehell

RSS 2.0